Виробництво

Агро Експерт > Виробництво

Переробка сої на соєву макуху і нерафіновану олію

Переробний цех переробляє власну сою на соєву макуху і нерафіновану соєву олію (згідно ГОСТ 17109-88 і ДСТУ 4534-2006). Соєва макуха та олія підвищує калорійність корму, допомагає нарощуванню м’язової маси тварин і птиці, є джерелом вуглеводів і цінних білків, добре збалансованого за амінокислотами. Соєва олія не містить холестерину і багата насиченими і ненасиченими жирними кислотами. Крім того, одержуваний соєвий екструдат має підвищену засвоюваність білка (в порівнянні з пресованим соєвим шротом), високий вміст високоякісної олії з антиоксидантними властивостями (завдяки наявності вітаміну Е і лецитину), що збільшує терміни зберігання продукту. Взагалі, соєвий білок, підготовлений екструдуванням, більш перетравлюваний, ніж білок, оброблений теплом після екстракції.

Нерафінована олія

Екструзія являє собою процес теплової обробки, експандування, стерилізації, дегібратаціі, текстурізаціі при високій температурі 120-130 градусів, що дозволяє нейтралізувати всі шкідливі домішки. Висока енергетичністьповножирної сої забезпечується внаслідок хорошого засвоювання олії і високого вмісту насичених жирних кислот. Досягається це за рахунок процесів, які відбуваються при екструдуванні, а саме — розриву жирових клітин, що підвищує доступність травних ферментів до олії.

Нерафінована соєва олія, що одержується в результаті обробки соєвих бобів — дуже попитний продукт для приготування збагачених енергією комбікормів.

Вона має унікальні властивості, багата на вітаміни, фосфоліпіди та інші корисні речовини. У ній багато ненасичених жирних кислот, особливо лінолевої і ліноленової. Ці кислоти не можуть синтезуватися в організмі тварин, але життєво необхідні для побудови клітин і деяких гормонів. Соєва олія містить близько 60% натуральних антиоксидантів від їх загальної кількості в соєвих бобах. Все це робить її незамінним продуктом для тих, хто професійно займається вирощуванням свиней, великої рогатої худоби, курей, індиків, страусів та інших тварин і птахів.

Соєва макуха

Соєва макуха — один з продуктів основного раціону сільськогосподарських тварин і птиці. Його отримують після віджиму олії з насіння сої в процесі екструдування. (Не плутати з соєвим шротом, який виготовляється за іншою технологією і відрізняється від макухи вмістом жирів і протеїнів).

Соєва макуха використовується для приготування повноцінних комбікормів і кормосумішей. Це високоякісний білковий інгредієнт, що дозволяє досягти високих результатів вигодовування. Соєвий білок добре засвоюється організмом і біологічною цінністю наближається до білків тваринного походження.

Високий вміст енергії і протеїну в макусі дозволяє складати високопротеїнові і висоенергетичні раціони без застосування дорогих жирів. Включення соєвої макухи в раціон дійних корів (по 1-2 кг на голову на добу) збільшує надій на 1,5-2,0 літра.

Несучість курей-несучок зростає на 22-30%, прирости у курчат збільшуються на 7%, у підсвинків — на 5%, а приріст живої маси бройлерів і свиней сягає на 25-30% більше, ніж при звичайному вигодовуванні.

Соєві боби

Соєві боби — це насіння сої, однієї з найбільш відомих і поширених в світі рослин, що вживаються в їжу як людиною, так і тваринами. Її ще називають диво-рослиною — завдяки високому вмісту рослинних білків та завдяки дуже високій врожайності.

На сьогоднішній день соя є однією з найбільш попитних олійних культур в світі. Популярністю користуються не тільки самі боби, а й продукти їх переробки — соєва олія, соєва макуха і соєвий шрот. Україна входить в десятку країн-виробників та експортерів сої.

Телефон: +38 (067) 409-55-84
E-mail: agroray@agro-e.com.ua
Адреса: Київська обл., м. Кагарлик, вул. Коммунарска, 93