Особливостi
01
ДРЕЙФ ПРИ ОБПРИСКУВАННІ – ЩО ЦЕ?

Дрейф (знесення) – це хмара з крапель, що розпилюються під час обробки полів сумішами пестицидів, яку відносить вітер. Це частина розчину, яка не потрапляє на цільову зону обприскування. При бічному вітрі 6 м/с, за цільову зону обприскування (85 см і далі від розпилювача) дрейф може віднести більше 30% всього робочого розчину. Дрейф під час обприскування чинить негативний вплив на економічні показники господарства, а також негативний вплив на навколишнє середовище. До економічних факторів можна віднести неефективний контроль за шкідниками, втрати діючих речовин пестицидів, забруднення посівів, вироблення стійкості до пестицидів.

02
У ЧОМУ ПОЛЯГАЮТЬ ПРИЧИНИ ВИНИКНЕННЯ ДРЕЙФУ ПРИ ОБПРИСКУВАННІ?

Пестициди, що розпорошуються за допомогою розпилювачів, утворюють крапельки. Чим менше розпилюються крапельки, тим більше дрейф. Хоча більш дрібні краплі (зазвичай <200 µм) покривають більшу поверхню посівів, вони довше залишаються в повітрі і схильні дрейфувати та випаровуватися. Розмір дрейфу залежить також і від фізичних властивостей краплі води, як-от форма, поверхневий натяг, в`язкість.

03
ЯК МОЖНА ЗМЕНШИТИ ДРЕЙФ?

Вибір форсунок – один з основних компонентів, що дозволяють контролювати розмір та форму крапель. Форсунки можуть сформувати більші краплі, а це означає, що крапельки швидше падають і на них менше впливає вітер. Однак більші краплі частіше відскакують і покривають меншу площу, через що знижується ефективність покриття поля діючими речовинами ЗЗР. Другий важливий компонент – додавання в суміш ПАР, призначеної зменшити дрейф. Більш дрібні краплі схильні до дрейфу, однак при використанні Targetum змінюються інші фізичні властивості крапельки (не розмір), тому інтенсивність дрейфу зменшується, в результаті чого зберігається інтервал розміру частинок і суміш розпорошується цілеспрямовано і рівномірно.

04
ПІДГОТОВКА І ЗБЕРІГАННЯ РОЗЧИНУ:

Підготувати ¾ робочого розчину з пестицидами або мікроелементними добривами. Targetum і необхідну кількість води, що залишилася, налити останніми, постійно розмішуючи в середньому темпі. Оптимальний ефект досягається, коли pH розчину становить 5-8. Суміш розпорошити протягом 24 годин після приготування. Продукт зберігати в оригінальній упаковці, в добре провітрюваному приміщенні, при температурі не нижче –5°C, в недоступному для дітей місці, окремо від харчових продуктів, напоїв, корму для тварин, подалі від джерел електрики і тепла.

КЛЮЧОВІ ПЕРЕВАГИ:

Залишилися питання?
Якщо у Вас виникли питання зверніться і Вам відповість наш менеджер протягом 5 хвилин.